حجت الاسلام نصیری، مدیر دفتر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان اردبیل، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اردبیل، به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت دکتر مفتح و با اشاره به روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: امروز ۲۷ آذر سالروز شهادت دکتر مفتح است که در سال ۱۳۵۸ به دست منافقین کوردل شهید شد و محل شهادتش در محوطه دانشگاه نشانه این است که کسانی که این شهید بزرگوار را به شهادت رساندند هدف آنها یک فرد نبوده بلکه هدف آنها علم،آگاهی و ایمان بود و هدفشان این بود که در مقابل ایمان بایستند و سدی در مقابل علم باشند و علم را از بین ببرند. کسانی که این شهید بزرگوار را به شهادت رسانند در واقع با علم مبارزه میکنند غافل از اینکه علم هیچوقت خاموش نمیشود.
حجت الاسلام نصیری با اشاره به نام گذاری این روز به نام وحدت حوزه و دانشگاه ابراز کرد: هدف از اینکه امروز به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه مشخص شده این است که میخواهیم این را بیان کنیم و بگوییم که جامعه در هدف کلی خود با همراهی حوزه و دانشگاه به مسیر رشد خود در حال حرکت است و هیچ کدام از این دو نهاد هیچ گونه مخالفت و اصطکاکی ندارند و دو خط موازی هستند که حرکت میکنند و هدفشان این است که جامعه اسلامی مستقل و یک جامعه الگو باشد و فکر تحول است که به این جامعه رونق میدهد. در واقع ما میخواهیم دو مرکز تعلیم و تعلم را از لحاظ اخلاق حاکم و محتوایی به هم نزدیک کنیم. هدف این نیست که حوزه علمیه دانشگاه شود و دانشگاه تبدیل به حوزه علمیه شود هدف این است که منبع نورانی علم که از طریق اهل بیت(ع) به دست ما رسیده است را پرورش دهیم و در رشد و بالندگی جامعه تاثیرگذار باشیم و جامعه به سمت ترقی و پیشرفت حرکت کند و به رشد بالندگی برسد و این هدف کلی از وحدت حوزه و دانشگاه است.
وی همچنین افزود: اهداف دیگری که میتوانیم تبیین کنیم، در واقع آشنایی این دو نهاد علمی که مرکز تولید، تعلیم و تعلم هستند، می باشد. این آشنایی باعث آگاهی از ظرفیتهای یکدیگر است و اینکه بدانند در کدام مسیر حرکت کنند و این حرکت منجر به این شود این نیازهای جامعه برطرف شود و هر دو دست در دست هم دهند که از ظرفیتها و جایگاههای یکدیگر استفاده کنند و جامعه کلید موفقیت روز افزون خود را پیدا کند و نقش آفرین باشد.
حجت الاسلام نصیری با اشاره به ظرفیت های همکاری بین حوزه و دانشگاه گفت: ظرفیتهایی که در همکاری بین حوزه و دانشگاه وجود دارد ظرفیت بزرگی است که می تواند در جامعه تحول فکری و فرهنگی ایجاد کند و این تحول باعث میشود که جامعه ارزش و جایگاه خود را از لحاظ فکری و فرهنگی پیدا کند. برای مثال مشکلاتی که از لحاظ فکری و فرهنگی در زمان طاغوت بود را الان بعد از انقلاب با جایگاه جامعه مقایسه کنین که به درجات بالاتری رسیده است.
وی افزود: همچنین یکی از ظرفیتهای همکاری این دونهاد میتواند شناسایی دشمن مشترک برای جامعه باشد که با همکاری و همفکری می توانند اهداف و مبانی دشمن را به نحو احسن تعریف و توضیح دهند و بتوانند جامعه را با برنامهریزیهای دشمن آگاه کنند.
مدیر دفتر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه اردبیل در ادامه بیان ظرفیت های همکاری بین حوزه و دانشگاه ابراز کرد: سومین ظرفیتی که میتوانیم در مورد همکاری نهادهای مقدس دانشگاه و حوزه نام ببریم، تولید نیروی انسانی مناسب و در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی از جمله نیروهای ارزشی فکور و توانمند با قدرت علمی و اجرایی بالا است که بتوانند جامعه را اداره کرده و به سمت رستگاری هدایت کنند.
وی همچنین افزود: ظرفیت چهارم، استفاده از همکاری دو نهاد در مسائل معیشتی و اقتصادی است. حوزه علمیه در موضوعات معیشتی میتواند تبیین کننده و تأثیرگذار باشد و دانشگاه از لحاظ اقتصادی میتواند جامعه را هدایت و به سمت رستگاری سوق دهد.
حجت الاسلام نصیری در ادامه افزود: ظرفیت دیگری که میتوان بیان کرد، فعالیتهای اجتماعی و تأثیرگذاری اجتماعی حوزه و دانشگاه در جامعه است که میتوانند جامعه را در موضوعات مختلف دینی،ملی و مذهبی فعال کنند و مردم در زمانهای مختلف از لحاظ اجتماعی فعال، به روز و بانشاط باشند. هم حوزه و هم دانشگاه می توانند نقش و تأثیر خود در موضوعات اجتماعی را به نحو احسن داشته باشند و از طرفی هم با آسیبهای اجتماعی مقابله کنند.
وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم همانطوری که در سالهای اخیر وحدت حوزه و دانشگاه منجر به بالندگی در جامعه شده است، انشاالله این توفیق روزافزون باشد و به سمت جامعه عالی حرکت کنیم که تأثیرات حوزه و دانشگاه در آن بیش از پیش باشد و شاهد پیاده شدن برکات این همکاری در جامعه باشیم.
انتهای پیام/
نظر شما